Regionaal voedsel ofwel 'Local for local', dat betekent produceren, verwerken en consumeren in dezelfde regio. Een regionale afzet van producten biedt voordelen, zoals een betrouwbare herkomst, minder transportkilometers, produceren op maat, minder verspilling. Toch blijkt de praktijk soms weerbarstig: het assortiment is beperkt, de transportkosten zijn relatief hoog en seizoensgebonden teelten geven geen constante aanvoer.
Als OGG ondersteunen wij lokale initiatieven om streekproducten een mogelijkheid te geven. Samen met onze ondernemers bieden we mogelijkheden in de vorm van communicatie, het beschikbaar stellen van panden of opnemen in assortimenten of het geven van bedrijfsadviezen. Waarom? Omdat we geloven in een sterke lokale verbinding. Maar ook omdat streekproducten gewoon horen in het Fruitdorp aan de Linge!
Wilt u meer weten over wat local-for-local precies inhoudt? Neemt u dan eens een kijken op de site van het Groen kennisnet. http://www.groenkennisnet.nl
Wilt u meer weten over de bijdrage van OGG of wilt u samenwerken op dit vlak? Neemt u dan even contact op met; Gabrielle van der Weide, voorzitter@oggeldermalsen.nl